Még március 27.-én vásároltam egy egész db marha hátszínt a Metroban, amelyet a Lachús kft szállított be nekik.

 

Hazaérve kivettem a vákuumcsomagolásból jól leitattam papírtörlővel és belehelyeztem a LAVA „ Home Dry Aging” otthoni marhahús érlelő tasakjába. Az ígéret nem kevesebb, mint hogy én magam otthon a saját hűtőmben tudok marhahúst érlelni.

A LAVA speciális membránlemezes vákuumtasak anyagszerkezete olyan, hogy az egyik irányból kiereszti a vízpárát és koncentráltan tartja benn és meg az ízeket. A szemünk láttára megy végbe egy komplett biokémiai folyamat.
Érlelt jó minőségű marhahúshoz csak nagyon ritkán vagy méreg drágán lehet Magyarországon hozzá jutni. Az ÁNTSZ pedig ha 7 napnál idősebb marhát talál valamely hentesüzletben kímélet nélkül megsemmisítteti azt.
Nos, ezt a darab hátszint a hűtőszekrényem hátsó részében parkoltattam 3 fokon 21 napig és vártam a csodát.

A csoda pedig bekövetkezett. A hús gyönyörűen megérett, ahogy az jól látható a képeken. Nem gondolom, hogy híres New York-i steak house-okkal vettem fel a versenyt, de hogy ez a steak így érlelten fantasztikus lett az biztos.

itt található az érlelő tasak