Marhanyak Vákuum alatt
Magos Zoltán séf ( akit szuvid királynak is hívnak a háta mögött J) így készíti a marhanyakat vákuum alatt.
A nyak olyan húsrésze a marhának, amely leginkább pörköltnek, levesnek vagy darálva használatos. Soha senki korábban nem gondolta volna, hogy akár rendkívül ízletes és szaftos steak is "nyerhető" ebből a húsból csak megfelelő módon kell elkészíteni.
A marhanyakat daraboljuk szét, vágjuk le a felesleges részeket, és kötözzük meg a darabokat. Rozmaringgal fűszerezhetjük.
Vákumozzuk, tegyük vízfürdőbe, ami 54- 56 fokos melegségű vizet jelent. Ebben a fürdőben hagyjuk, a húst méretétől függően, 24-48 óráig.
Ezután kivesszük a zacskóból, leszedjük a zsineget leszárítjuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, kisütött vajon vagy kevés zsíron alaposan körbepirítjuk.
Természetesen darabolhatjuk is a húst, és ekkor adagos formában pirítjuk meg. Köret szabadon választható lehet, a friss salátán át, a sült burgonyáig.
http://www.sousvidehungary.hu/pages.php?pageID=36
Utolsó kommentek