Sous Vide Marha Fartő
Minden egyes alkalommal, amikor marhahúst készítek a Sous Vide
Supreme-ben , titokban mindig abban reménykedem, hogy sokkal
jobb lesz, mint amire számítok, hiszen az itthon jellemzően kapható
érleletlen marhahúsok minden főző ember számára komoly kihívást
jelentenek.
Pár napja vettem egy a Szél utcai piacon Tominál egy egész darab
marhafartőt. Fogtam és az egészet bedörzsöltem zsályával, borssal,
vöröshagyma és fokhagyma porral.
Levákuumoztam és 65ºC-osra állítottam a Sous Vide Supreme-n a
hőfokot. Pénteken délután 4 körül tettem a vízfürdőbe és másnap 12 előtt vettem
ki, vagyis kb 20 órát szuvidoltam.
Miután kivettem a vízből, azonnal jeges vízben lehűtöttem kb egy óra alatt
és ment is a hűtőbe másnapig a családi ebédig. Vasárnap kivettem a hűtőből
és visszatettem a SVS-be ugyanúgy 55 ºC-ra de már csak 30 percre, hogy
tányér hőre melegedjen. Mikor visszamelegedett, kivettem a zacskóból és
szépen leszárogattam egy papír törlővel.
Majd a füstölően forró öntött alu serpenyőmben egy kis zsíron minden
oldalát kb. egy percig kérgeztem.
Szeletelés után még meghintettem egy kis Maldon füstölt tengeri sóval
Utolsó kommentek